Kliniek waar verdachte in zaak Anne vastzat doet aangifte na bedreigingen

Medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder krijgen zo veel haat- en dreigberichten dat de zorginstelling aangifte gaat doen. Michael P., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige Anne, verbleef in de kliniek.

Dat heeft een woordvoerster bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door RTV Utrecht.

Het gaat om een aantal dreigberichten, die op verschillende manieren bij medewerkers terechtkomen. De instelling wil niet zeggen hoeveel het er precies zijn en wat de bedreigingen zijn. "Het gaat om een aanhoudende stroom haatmails. Ook is er iemand van ons belaagd op het terrein, daarom moeten wij aangifte doen'', aldus de woordvoerster.

De kliniek wordt volgens de woordvoerster dag en nacht beveiligd. "Dat is door de onrust op het terrein hard nodig."

Verontwaardiging

Nadat bekend werd dat P. een veroordeelde zedendelinquent, werd behandeld in de kliniek en ook verlof genoot, is er veel verontwaardiging ontstaan.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) kondigde vorige week een groot onderzoek aan naar de kliniek, uitgevoerd door Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Volgens Blok zijn veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van P. en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef.

Zeewolde

Het lichaam van Anne uit Utrecht werd vorige week gevonden in Zeewolde. De vrouw verdween op 29 september toen zij bezig was aan een fietstocht door de omgeving van Den Dolder.

Lees meer over:
Tip de redactie