Benaouf A. overgeplaatst na mislukte bevrijding uit gevangenis Roermond

Crimineel Benaouf A. is donderdag overgeplaatst van de gevangenis van Roermond naar de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Zijn advocaat bevestigt berichtgeving door De Limburger.

Volgens de politie probeerden criminelen woensdag een helikopter te kapen om een gedetineerde uit de gevangenis te bevrijden. Alles wijst erop dat het om A. gaat, maar het OM houdt zijn kaken stijf op elkaar en ook de advocaat van A., Sander Janssen, krijgt daar tot zijn eigen frustratie niks over te horen. 

Bij het verijdelen van de bevrijdingspoging kwam het tot wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren en werd een verdachte doodgeschoten. Enkele verdachten zijn opgepakt, terwijl anderen nog op de vlucht zijn.

Benaouf A. is een spilfiguur uit de zogeheten mocromaffia. Hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in oktober 2012 bij een hotel in Antwerpen. A. was zelf doelwit tijdens de enorme schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Hij wist ternauwernood te ontsnappen, maar twee anderen kwamen om het leven.

De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Tip de redactie