Zoekactie in Zeewolde naar vermiste Anne (25) tijdelijk gestaakt

De politie heeft woensdag de zoektocht naar de vermiste Anne (25) uitgebreid naar een gebied in Zeewolde. Onder andere de ME en speurhonden waren rondom de Flediteweg op zoek naar de vrouw, die op 29 september voor het laatst is gezien. 

Ook een politiehelikopter vloog boven het nieuwe zoekgebied.

Er is gezocht nabij een natuurgebied en een golfresort, maakte de politie bekend. De zoekactie werd rond 19.30 uur gestaakt omdat het te donker werd. Donderdag zal de actie weer worden voortgezet. Het gebied is afgezet en zal worden bewaakt. Een woordvoerder van de politie maakt bekend dat er niets is gevonden.

De zoektocht in Zeewolde was op basis van 'nieuwe onderzoeksinformatie'. Hier worden door de politie verder geen uitspraken over gedaan. Wel is bekend dat de maandag aangehouden verdachte Michael P. in Zeewolde heeft gewoond.

Soest

De zoekploegen, bestaande uit agenten, militairen, de Mobiele Eenheid (ME) en vrijwilligers, kamden woensdag eveneens het gebied tussen Den Dolder en Soest uit. Ook deze zoekactie is gestaakt. 

Ook in het bos van Pijnenburg wordt gezocht naar de vrouw. Het landgoed, dat bestaat uit bosgebied en weilanden, beslaat 340 hectare. Er wordt gezocht op deze locatie omdat Anne hier mogelijk heeft gefietst.

Voorgeleid

Maandag werd de 27-jarige P. in kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van Anne. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal bepalen of P.  langer vast blijft zitten. 

Het onderzoek is nog in volle gang. "De gangen van de verdachte worden nagegaan, er worden getuigen gehoord, camerabeelden uitgekeken en tips onderzocht. Verder vindt er telefonie- en sporenonderzoek plaats", aldus het OM. 

Het onderzoek op het terrein van de kliniek in Den Dolder werd woensdag eveneens voortgezet. 

Verhoord 

De verdachte is de afgelopen dagen verhoord door de politie. Op dit moment zit hij in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

"Maandagavond is na de aanhouding van de 27-jarige verdachte de woning waar hij verbleef verzegeld en doorzocht", aldus de politie. 

Zedendelicten

Onderzoeksinformatie leidde de agenten zondag naar de man, die een lange straf uitzat voor gewelds- en zedendelicten. "In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving", aldus de politie.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie hoopten dat de verdachte het onderzoeksteam naar de vermiste 25-jarige vrouw zou leiden, werd de man nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dit niet gebeurde, besloot de politie maandag om de man aan te houden.

Fietstocht

De politie heeft bijna een week in de omgeving van Huis ter Heide gezocht. Dinsdag 3 oktober werd Anne's jas in het gebied aangetroffen. Twee dagen later vonden de agenten haar fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedelijk van de vermiste vrouw is. 

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

Inmiddels heeft de politie meer dan tweeduizend tips binnengekregen.

Lees meer over:
Tip de redactie