Zondag opvallend hoge temperaturen voor tijd van het jaar

Een warme luchtstroom zorgt komend weekend voor opvallend hoge temperaturen in het hele land. In de zuidelijke provincies wordt het zondag zelfs 22 graden.

Het kwik stijgt meestal half oktober niet verder dan 15 graden.

"Dit is het schoolvoorbeeld van een fijn Indian Summer-weekend", constateert weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Donderdag valt er nog regen en vrijdag is het nog bewolkt.

Maar dankzij een warme luchtstroom uit het zuiden is het zondag naar verwachting in heel Nederland mooi weer. Ook het KNMI spreekt van "vrij warm tot warm herfstweer".

Tropische storm

"Het is niet ongebruikelijk, een paar warme dagen in oktober. Maar de omstandigheden komend weekend zijn wel optimaal om er ook echt van te kunnen genieten", aldus Woei. "Ideaal voor de kinderen voor wie de herfstvakantie begint."

In het noorden wordt het overigens niet warmer dan 19 graden. De temperaturen dalen vermoedelijk dinsdag weer. Een tropische storm die vanaf de Azoren naar Ierland drijft, zal dan ook in Nederland voor grilliger en kouder weer gaan zorgen.

Overigens heeft niet heel Nederland de komende week al herfstvakantie. De scholen in de noordelijke provincies hebben pas een week later vrij.

Lees meer over:
Tip de redactie