Zoekactie naar vermiste Anne (25) in omgeving van kliniek Den Dolder

Het leger en de politie hebben dinsdag in de omgeving van de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder naar de vermiste Anne gezocht. In de kliniek werd maandag een verdachte (27) aangehouden die betrokken zou zijn bij de vermissing.  

Ook het Rode Kruis, vrijwilligers en familie kamden het gebied uit rond de geestelijke forensisch psychiatrische kliniek, maar zonder resultaat. Vanwege de duisternis is de zoekactie nu gestaakt en die gaat woensdag verder.

Een politiehelikopter vloog enige tijd over het gebied om overzichtsfoto's te maken en er zijn een of meerdere graafmachines en hekken naar het terrein van de forensisch psychiatrische kliniek gebracht. Volgens de politie zijn die spullen bij de kliniek in Den Dolder klaargezet voor het geval dat ze nodig zijn.

Het zoekgebied bevindt zich in de omgeving van waar de verdachte verbleef, aldus de politie. De 27-jarige man uit Zeewolde is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de 25-jarige Anne.

Verhoord 

Hij zal dinsdag verder verhoord worden door de politie. Of er al iets uit dit verhoor is gekomen wil de politie niet zeggen. Op dit moment zit hij in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

"Maandagavond is na de aanhouding van de 27-jarige verdachte de woning waar hij verbleef verzegeld en doorzocht", aldus de politie. De forensische opsporing heeft dinsdag sporenonderzoek verricht en zette daarbij ook speurhonden in.

Zedendelicten

Onderzoeksinformatie leidde de agenten zondag naar de man, die in de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder zat. Hij zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. "In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving", aldus de politie.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie hoopten dat de verdachte het onderzoeksteam naar de vermiste 25-jarige vrouw zou leiden, werd de man nauwlettend in de gaten gehouden. Omdat dit zonder resultaat bleef, werd maandag besloten om de man aan te houden.

De politie zegt druk bezig te zijn uit te zoeken wat de betrokkenheid is van de verdachte bij de vermissing van Anne.

Defensie

Maandag werd bekend dat ook militairen meehelpen in de zoektocht naar Anne. Of de hulp na dinsdag wordt voortgezet, kon de woordvoerder nog niet zeggen. De politie kreeg eerder al ondersteuning van defensie in de vorm van advies. 

De politie heeft bijna een week in de omgeving van Huis ter Heide gezocht. Dinsdag werd Anne's jas in het gebied aangetroffen. Twee dagen later vonden de agenten haar fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedelijk van de vermiste vrouw is. 

Zoekacties naar vermiste Anne (25)

De 25-jarige Anne uit Utrecht wordt sinds vrijdag 29 september vermist, nadat zij met haar fiets vanuit de wijk Rijnsweerd vertrok. © ANP
Bij de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg in Baarn stuurde ze een selfie van zichzelf naar haar vriend. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. © ANP
De politie startte enkele dagen na haar vermissing met grootschalige zoekacties in onder meer Baarn, Huis ter Weide en Soest. © ANP
Bij een bos bij Huis ter Heide zijn kledingstukken gevonden. Het NFI stelt vrijdag vast dat de gevonden jas van Anne is. © ANP
De politie maakt zich zorgen om Anne, omdat er geen signalen zijn dat ze vrijwillig wilde verdwijnen. Een ongeval ligt niet voor de hand. © ANP
Honderd burgers en Mobiele Eenheid zochten onder meer in linie in de omgeving van Soest naar de vermiste Anne. © ANP
Een fiets, die 'vrijwel zeker van Anne is, is donderdag in een vijver gevonden nabij Huis ter Heide. © ANP
De vijver wordt donderdagavond en vrijdag leeggepompt en met netten doorzocht. © ANP
De politie zoekt in de omgeving van de drooggelegde vijver bij Huis ter Heide. © ANP
In de buurt van de drooggelegde vijver in Huis ter Heide wordt zondag door de politie, de ME, het Rode Kruis en burgers opnieuw gezocht naar de vermiste Anne. © ANP
Landmachtmilitairen helpen maandag mee in de zoekactie. © ANP
Maandag heeft de politie een 27-jarige man, die op een psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder verbleef, aangehouden voor betrokkenheid in de vermissingszaak. © ANP

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Fietstocht

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

De politie maakte dinsdag 3 oktober de route bekend die de vrouw vermoedelijk heeft gereden. Ze fietste de route 115802  tussen 19.00 en 20.30 uur van Soest in de richting De Bilt. Mogelijk was ze toen weer terug op weg naar huis.

Inmiddels heeft de politie meer dan tweeduizend tips binnengekregen.

Lees meer over:
Tip de redactie