De politie heeft maandag in Den Dolder een 27-jarige man uit Zeewolde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne uit Utrecht.

De politie meldt dat onderzoeksinformatie zondag naar de man heeft geleid die in een forensisch psychiatrische afdeling van de kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder zat. 

Hij zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. "In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving", aldus de politie.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie hoopten dat de verdachte het onderzoeksteam naar de vermiste 25-jarige vrouw zou leiden, werd de man nauwlettend in de gaten gehouden. Omdat dit zonder resultaat bleef, is besloten om de man aan te houden. De familie is van de arrestatie op de hoogte gesteld. 

De politie doet maandagavond onderzoek in de kliniek en zoekt op het terrein naar sporen. De omgeving is afgezet met rood-witte linten.

Betrokkenheid

De politie zegt druk bezig te zijn uit te zoeken wat de betrokkenheid is van de verdachte bij de vermissing van Anne. "Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september." Volgens de politie ''kantelt'' het zoekgebied nu ''naar de richting waar de man verblijft''.

''Ons doel, ons grootste doel, is om Anne te vinden", aldus de woordvoerder van de familie van Anne. "De zoektocht moet doorgaan. Er lijkt nu nog geen aanleiding te zijn om op andere plaatsen te gaan zoeken."

Maandag werd bekend dat ook militairen meehelpen in de zoektocht naar Anne. De politie kreeg al ondersteuning van defensie in de vorm van advies. De politie is nu bijna een week in de omgeving van Huis ter Heide aan het zoeken. Dinsdag werd Anne's jas in het gebied aangetroffen. Twee dagen later vonden de agenten haar fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedelijk van de vermiste vrouw is. 

Militairen helpen bij zoektocht naar vermiste Anne uit Utrecht
60
Militairen helpen bij zoektocht naar vermiste Anne uit Utrecht

Fietstocht

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

De politie maakte dinsdag de route bekend die de vrouw vermoedelijk heeft gereden. Ze fietste de route 115802  tussen 19.00 en 20.30 uur van Soest in de richting De Bilt. Mogelijk was ze toen weer terug op weg naar huis.

Inmiddels heeft de politie meer dan 1.700 tips binnengekregen.