De Coentunnel, onderdeel van de ringweg A10 rond Amsterdam, is sinds zondagavond om 19.00 uur weer open voor verkeer. Dat is eerder dan verwacht, er werd gemikt op maandagochtend voor de spits.

Door het reguliere onderhoud en het vernieuwen van veiligheids- en besturingssystemen is de Coentunnel weer in goede conditie, stelt Rijkswaterstaat.

''Er heeft veel tijd in de voorbereiding gezeten. Daarnaast zijn er geen bijzondere redenen geweest waarvoor wij de ingeplande reserve tijd nodig hadden. Kortom, alles is volgens planning gegaan en zelfs sneller'', aldus tunnelbeheerder Ron van den Ende.

Hinder

Automobilisten moesten wegens de afsluiting van de Coentunnel rekening houden met een extra reistijd van een half uur. Het verkeer werd omgeleid via de Zeeburgertunnel. Door ongevallen bij de A9 bij Velsen-Zuid was het zondag extra druk op deze route. 

Tijdens de werkzaamheden zijn de besturingssystemen van de Coentunnel vernieuwd en getest. De volledige afsluiting was nodig omdat de veiligheidssystemen tussendoor moesten worden uitgezet.