De rugzak van de vermiste Anne is mogelijk gevonden in het Blookerpark in Huis ter Heide (gemeente Zeist). ​De 25-jarige vrouw uit Utrecht is sinds vorige week niet meer gezien.

Volgens de politie lijkt de rugzak op degene die de vrouw bij zich had. Het gebied is afgezet voor sporenonderzoek, meldt de politie vrijdag.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de jas die dinsdagavond gevonden werd in Huis ter Heide, toebehoort aan Anne. Dit blijkt uit de eerste bevindingen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Over de rest van de gevonden kledingstukken en de mogelijke sporen hierop is nog geen uitsluitsel te geven, meldt de politie aan NU.nl.

Nabij de vindplaatsen van de kleding en de tas, is donderdagavond in een vijver ook een fiets gevonden die 'vrijwel zeker' van Anne is. Bij het leegpompen van de vijver in het Blookerpark, zijn geen andere spullen of sporen gevonden die leiden naar de vermiste vrouw.

Zoekactie

De zoektocht naar Anne ging vrijdag verder. De Mobiele Eenheid (ME) kamde het gebied rondom de vijver uit. Maar de zoektocht is gestopt omdat het nu te donker is.

Ook werd er door de ME en burgers, waaronder familie en vrienden van de vrouw, aan de kant van de Amersfoortseweg gezocht.

Bij de zoektocht in de vijver en het omliggende gebied zijn volgens de politie geen nieuwe sporen gevonden die naar Anne leiden.

Zaterdag wordt de zoektocht naar de Utrechtse hervat, maar waar dat gebeurt is volgens de politie nog onbekend.

Fietstocht

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

De politie maakte dinsdag de route bekend die de vrouw vermoedelijk heeft gereden. Ze fietste de route 115802  tussen 19.00 en 20.30 uur van Soest in de richting De Bilt. Mogelijk was ze toen weer terug op weg naar huis.

Inmiddels heeft de politie ruim vijfhonderd tips binnengekregen.