Een 20-jarige man uit Rijswijk is vrijdagochtend aangehouden tijdens een zitting van de rechtbank Den Haag. De man probeerde een andere verdachte, die in voorlopige hechtenis zit, een zakje softdrugs over te dragen.

De mislukte overdracht van het zakje met vermoedelijke softdrugs vond plaats tijdens een pauze van de zitting. Drie mannen moesten voorkomen voor een poging tot woninginbraak. Twee van hen zaten in voorarrest, de derde niet.

De 'vrije' verdachte begroette een van zijn kompanen met een ingewikkelde handdruk. Terwijl zij dit deden, vloog er een klein doorzichtig pakketje door de rechtszaal heen dat de Rijswijker stiekem aan de verdachte in voorarrest wilde overgeven.

Agenten ter plaatse constateerden direct dat het hoogstwaarschijnlijk om een zakje met softdrugs ging. De Rijswijker werd aangehouden voor verhoor en meegenomen naar het politiebureau.

De officier van justitie eiste trouwens vijf maanden cel tegen de 20-jarige man uit Rijswijk voor zijn deelname aan de poging tot woninginbraak. Zijn twee kompanen hoorden twaalf en twintig maanden celstraf tegen zich eisen.