De fiets die donderdag is gevonden in een vijver bij Huis ter Heide (gemeente Zeist), is volgens de politie 'vrijwel zeker' van de vermiste Anne uit Utrecht. De 25-jarige vrouw is sinds vorige week niet meer gezien. 

Bij het leegpompen van de vijver in het Blookerpark zijn vooralsnog geen andere spullen of sporen gevonden die leiden naar Anne. Dit meldt de politie vrijdag aan NU.nl. 

De zoektocht naar de sinds vorige week vermiste vrouw gaat vrijdag weer verder. De Mobiele Eenheid (ME) zal het gebied rondom de vijver uitkammen. Het water wordt vrijdag verder weggepompt. Dit duurt vermoedelijk tot het einde van de middag. 

Ook wordt er door de ME en burgers, waaronder familie en vrienden van Anne, aan de kant van de Amersfoortseweg gezocht. De politie benadrukt dat er 'op dit moment voldoende mensen zijn die daar meezoeken'. 

Kledingstukken

Na meerdere onsuccesvolle zoekacties in de omgeving van Baarn en Soest, werden dinsdagavond in Huis ter Heide kledingstukken aangetroffen die vermoedelijk toebehoren aan Anne.

De jas en de andere spullen zijn voor DNA-onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verzonden. De politie kon vrijdag nog niet zeggen wanneer precies de uitslag wordt verwacht. 

Fietstocht

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

De politie maakte dinsdag de route bekend die de vrouw vermoedelijk heeft gereden. Ze fietste de route 115802  tussen 19.00 en 20.30 uur van Soest in de richting De Bilt. Mogelijk was ze toen weer terug op weg naar huis.

Inmiddels heeft de politie ruim vijfhonderd tips binnengekregen.