De vijver bij Huis ter Heide is leeggepompt om te kunnen zoeken naar de vermiste Anne (25) uit Utrecht. In deze vijver in het Blookerpark werd eerder een fiets gevonden die volgens de politie heel erg lijkt op die van Anne.

Rond 23.00 uur arriveerden brandweerauto's met apparatuur om de vijver leeg te pompen. De ploeg van ongeveer tien mensen die de vijver doorzocht met een sleepnet, kwam toen naar de kant.

De mannen van SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) stonden tijdens hun werkzaamheden tot hun middel in het water en trokken een sleepnet door de vijver. De politie kon donderdagavond nog niet melden of daarbij iets is gevonden.

De plaats waar wordt gezocht in het Blookerpark ligt vlak bij de plaats waar eerder kleding werd gevonden die mogelijk van Anne is.

Fietstocht

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. 

De politie maakte dinsdag de route bekend die de vrouw vermoedelijk heeft gereden. Ze fietste de route 115802  tussen 19.00 en 20.30 uur van Soest in de richting De Bilt. Mogelijk was ze toen weer terug op weg naar huis.