Op Sint Maarten zijn de afgelopen weken twee mensen door geweld om het leven gekomen. In een huis waar ook geplunderde spullen werden gevonden is iemand doodgeschoten, en elders op het eiland eiste een steekpartij een leven. 

Dat heeft Justitie op het eiland bekendgemaakt. De vermoedelijke dader is van de steekpartij is "geestelijk verward", aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij zit vast.

De dader van de schietpartij is nog voortvluchtig. Het OM heeft nog geen verdere details bekendgemaakt over de misdrijven en was dinsdagmorgen (Nederlandse tijd) niet direct bereikbaar voor meer informatie. Het is nog onbekend wie de slachtoffers waren en wanneer ze om het leven werden gebracht. Justitie meldt wel dat de geweldsdelicten na het overtrekken van orkaan Irma plaatshadden.

Sinds het natuurgeweld is het lokale OM 85 zaken begonnen. Ongeveer de helft daarvan draaide enkel om het overtreden van de avondklok en is al afgehandeld met taakstraffen. Justitie heeft verder 21 zaken lopen over diefstal of plundering, zestien zaken die om heling draaien en zeven zaken voor vuurwapenbezit.

Vermisten

Het Rode Kruis meldde maandag dat er op Sint Maarten nog drie mensen geregistreerd staan als vermist na het overtrekken van orkaan Irma.