De politie is dinsdag bezig met een zoektocht met politiehonden in het bosgebied ten westen van Soest om meer duidelijkheid te krijgen over de vermissing van een 25-jarige vrouw. Ze verdween vrijdag, na met de fiets uit Utrecht vertrokken te zijn.

Door middel van de telefoongegevens van de vrouw heeft de politie het laatste signaal van haar telefoon opgepikt rond 19.30 uur vrijdagavond, ten zuidwesten van Soest.

Maandag werd er ook al met politiehonden in het bosgebied bij Soest gezocht, meldt de politie.

Jas

De politie heeft dinsdagavond mogelijk een spoor gevonden van de vrouw. Er wordt onderzoek gedaan naar een gevonden jas bij Huis ter Heide, meldt RTV Utrecht.

Agenten hebben zich verzameld langs de Amersfoortseweg bij de Hobbemalaan. Er is een speurhond ingezet.

Buurtonderzoek

Er is dinsdag ook een buurtonderzoek in Baarn gestart, met behulp van familie en vrienden van de vrouw, meldt de politie Utrecht. 

Het buurtonderzoek wordt gedaan rondom de Hilversumsestraatweg. Er wordt onder andere gezocht naar getuigen. Ook hoopt de politie beelden van beveiligingscamera's bij huizen te verkrijgen. 

Fietsroute

De politie heeft door de telefoongegevens de vermoedelijke fietsroute van de vrouw achterhaald. Ze heeft de route 115802 gefietst van Soest richting De Bilt, mogelijk op weg naar huis. Dit gebeurde vrijdag 29 september tussen ongeveer 19.00 en 20.30 uur.

Eerdere zoektochten, die zondag en maandag plaatsvonden in de omgeving van Soest, Paleis Soestdijk en de Hilversumsestraatweg in Baarn, hebben niets opgeleverd. Er werden diverse spullen aangetroffen, maar deze lijken vooralsnog geen relatie te hebben met de vermiste 25-jarige. 

Zorgen

De politie zei maandagavond zich zorgen te maken over de vrouw, omdat er geen signalen zijn dat ze vrijwillig wilde verdwijnen. Ook maakte de politiewoordvoerder Bernard Jens in praatprogramma Pauw bekend dat een ongeval niet voor de hand lijkt te liggen. "Dan hadden we haar fiets wel gevonden."

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de verdwijning van de vrouw, mocht er voor die tijd nog geen helderheid zijn. 

De politie heeft inmiddels meer dan driehonderd tips ontvangen.

Noodweer

De 25-jarige vrouw is vrijdag vertrokken uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze nog een foto van zichzelf in de regen naar haar vriend.

Op de avond dat de vrouw vertrok, barstte noodweer los. "Volgens het KNMI was het die avond zelfs gevaarlijk weer", laat de politie weten. "Alle scenario’s worden opengehouden."