Door verschillende ongelukken heeft het verkeer maandagochtend te maken gehad met forse vertragingen. Op de A4 bij Leidschendam werden drie rijstroken afgesloten en de A12 bij Gouda moest in zijn geheel dicht. Inmiddels is de drukte afgenomen. 
 

De A12 kon om 08:30 uur in zijn geheel worden vrijgegevenen nadat twee auto's op elkaar waren gebotst.  Het verkeer heeft daar weer vrije doorgang en de file is opgelost.

Op de A4 is er nog sprake van stilstaand verkeer. Daar staat 2 kilometer file.

Bladeren

Ook op het spoor was er maandagochten sprake van vertraging. Er reden minder treinen tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal door bladeren op het spoor. Het probleem is opgelost. 

Volgens Weeronline waren het vooral sprinters last van de bladeren, dat omdat deze treiner vaker moeten remmen en optrekken. "Afgelopen week ondervond de NS op enkele trajecten ook al hinder van gladde sporen en vielen treinen uit. Deze week krijgen de spoorwegen voor het eerst te maken met intensievere bladval", aldus Weeronline.

Om de hinder te beperken deze herfst zet de NS samen met ProRail 'geltreinen' in. Deze smeren een substantie bestaande uit zand, metaaldeeltjes en aardappelzetmeer over de rails. Zodoende moet gladheid worden tegengegaan. In totaal worden er twaalf 'geltreinen' ingezet die vanaf 9 oktober zullen rijden.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie