Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben geen explosief gevonden in een flatgebouw in Waalwijk. Het appartementencomplex aan de Noordstraat was zaterdagavond laat uit voorzorg ontruimd na de vondst van een verdacht voorwerp.

De politie laat weten dat de situatie veilig is en dat alle bewoners terug naar huis kunnen.

Voorafgaand aan de evacuatie van de bewoners uit het flatgebouw met 24 appartementen was een 47-jarige vrouw uit Waalwijk in de buurt van het complex mishandeld en met een steekwapen bedreigd. Zij raakte daardoor lichtgewond.

De politie hield een 59-jarige bewoner van een flatwoning aan als verdachte van de mishandeling. Hij is een bekende van de politie. Toen de politie de verdachte omstreeks 23.00 uur in zijn woning aanhield werd een voorwerp aangetroffen. De politie hield er rekening mee dat dit een explosief was en schakelde daarop de EOD in. Uit onderzoek van de EOD bleek dat het voorwerp geen gevaar opleverde.

Naast de verdachte van de mishandeling en bedreiging hield de politie een tweede persoon aan. Deze 56-jarige man uit Waalwijk zou de verdachte hebben willen helpen om te ontsnappen aan de politie. De twee verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.

Een van de mensen die geëvacueerd moesten worden, werd op het gemeentehuis opgevangen. De andere mensen die tijdelijk hun woning moesten verlaten, vonden onderdak bij familie of bekenden.