De kinderpostzegelactie, de goede doelenactie waarbij kinderen langs de deur gaan en postzegels verkopen om andere kinderen te helpen, geldt voortaan als 'immaterieel erfgoed'.

Dit heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. Met de officiële toevoeging van de kinderpostzegels heeft het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland nu 130 gebruiken en tradities op de inventarislijst staan.

Op de lijst staan zeer uiteenlopende zaken zoals het Zomercarnaval in Rotterdam, het Sinterklaasfeest en de Wandelvierdaagse in Nijmegen. Ook de Indische rijsttafel en het Brabantse worstenbroodje prijken op de lijst.

De kinderpostzegelactie bestaat al sinds 1924 en levert jaarlijks vele miljoenen euro's op. Met de opbrengst van de verkoop van de postzegels helpt de organisatie onder meer kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien en kinderen die moeite hebben om op school mee te komen.

De laatste editie van de actie is deze week van start gegaan. De postzegels worden dit jaar verkocht door ruim 160.000 kinderen uit groep 7 en 8.