Tijdens doorzoekingen van de clubhuizen van motorclub Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk zijn vrijdagavond wapens en drugs aangetroffen.

De verboden producten werden gevonden bij leden van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG).

In Apeldoorn werd beslag gelegd op de administratie, wiet, ruim 4.000 euro aan contanten en een vlindermes. Op de locatie werden restanten van cocaïne en pepperspray gevonden. Ook was er "veel sterke drank" aanwezig wat in strijd is met de vergunning, schrijft het Openbaar Ministerie (OM).

Agenten hebben in Beverwijk twee leden van Satudarah aangehouden vanwege overtreding van de Opiumwet. Verder werd er beslag gelegd op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen, een creditcard mes, wikkels met cocaïne, administratie en telefoons, meldt het OM. Ook zijn er openstaande boetes geïncasseerd, het ging om een bedrag van ruim 1.200 euro.

Zaterdagochtend rond 6.00 uur waren de doorzoekingen afgerond.

Politie doorzoekt eigendommen Satudarah tijdens grote actie
65
Politie doorzoekt eigendommen Satudarah tijdens grote actie

Aanhoudingen

Eerder deze week werd bij een grote politieactie al de wereldwijd leider van Satudarah samen met zijn broer die president is bij de club aangehouden. Ook een derde verdachte, de 48-jarige Paul M., werd opgepakt en wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Verder werden er in totaal 22 huizen, bedrijfspanden en garageboxen doorzocht op diverse plaatsen in het hele land. Er werd beslag gelegd op 750 gram MDMA, contant geld, twee motoren, zes auto's, tien kostbare horloges en een grote hoeveelheid documenten en computers en mobiele telefoons.

Aan de actie werkten tweehonderd politiemensen, negen rechters-commissarissen en zestien officieren van justitie mee. De politie werkt in het onderzoek samen met de FIOD.