Verschillende plaatsen in het land kampen vrijdag met wateroverlast die ontstaan is na zware regenbuien. Vooral in Noord-Holland zijn veel meldingen binnengekomen over ondergelopen kelders en straten die blank kwamen te staan.

De brandweer heeft meldingen ontvangen uit onder meer Amsterdam, Aalsmeer, IJmuiden en Wormerveer. In de noordwestelijke Randstad is in korte tijd 22 millimeter regen gevallen.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het midden, noorden en oosten van het land in verband met de zware buien, die gepaard kunnen gaan met onweer. Op sommige plaatsen kan veel neerslag vallen in korte tijd, wat aanleiding kan zijn voor overlast, aldus het KNMI.

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum in Amsterdam kreeg te maken met een lekkage. Volgens een woordvoerder van het museum regende het zo hard, dat een klein stukje lood werd weggeslagen dat was geplaatst bij de aanhechting van de oud- en nieuwbouw.

Het water is inmiddels opgeruimd, maar een muur moet uitdrogen. Kunst raakte er niet beschadigd. De aannemer gaat vrijdagavond nog het dak op om de problemen te verhelpen.