Het voorarrest van de man die wordt verdacht van het plegen van ontucht op buitenschoolse opvang (bso) Partou in De Bilt, is verlengd met zestig dagen.

Dat heeft de raadkamer vrijdag besloten.

De 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. wordt verdacht van het misbruiken van meerdere jonge kinderen. In de eerste instantie werd hij opgepakt omdat hij twee jonge kinderen uit hetzelfde gezin onzedelijke handelingen heeft laten uitvoeren. Dit heeft hij na zijn arrestatie ook bekend. 

In de dagen daarop kwamen er nog een aantal aangiften binnen, volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om minder dan vijf. Het OM laat aan NU.nl weten dat deze aangiften nog steeds onderdeel van het onderzoek zijn. C. wordt hier (nog) niet officieel van verdacht.

Op 7 november staat er een pro forma-zitting gepland. "Dan wordt er ook meer duidelijk over de tenlastelegging", aldus het OM.

Zelfmoordpoging

C. ondernam ruim een week na zijn aanhouding een mislukte zelfmoordpoging. Na een korte opname in het ziekenhuis, is hij weer gevangengezet. 

Partou is naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van het land, met ruim driehonderd vestigingen op het gebied van kinderdagopvang, bso en peuterspeelzalen. Er zijn twee vestigingen in De Bilt. De verdachte was werkzaam bij locatie Weltevreden.