Oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender gaat aangifte doen tegen hoofdofficier van justitie Charles van de Voort en burgemeester van Bergen op Zoom Frank Petter. Hij beschuldigt hen van smaad en laster. 

Zijn advocaat Louis de Leon heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in BN/De Stem.

Recente uitlatingen van de Brabantse hoofdofficier en de burgemeester van Bergen op Zoom in De Telegraaf en de Volkskrant zijn de aanleiding. In de Volkskrant werd Otto onder andere een beroepscrimineel genoemd. In De Telegraaf werd Otto donderdag in verband gebracht met liquidatiezaken terwijl hij daar officieel geen verdachte in is.

''We laten dit niet meer over onze kant gaan. Er is een grens bereikt'', zei De Leon vrijdag in een toelichting. ''Hij kan zich niet verdedigen tegen vage beschuldigingen. Door alle uitlatingen in de media is een eerlijk proces niet meer mogelijk.''

Petter heeft kennisgenomen van het plan van Otto om aangifte te doen, meldt zijn woordvoerder desgevraagd aan NU.nl. "Over de daadwerkelijke inhoud van de aangifte is nog vrij weinig bekend. We wachten het onderzoek van justitie af, als dat er gaat komen."

Terechtstaan

De 49-jarige Otto uit Bergen op Zoom moet terechtstaan omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling, brandstichting en beïnvloeding van getuigen.

Vanwege vermoedens dat hij de officier van justitie in zijn strafzaak wilde laten liquideren, zit hij sinds kort vast onder het strengste regime van de gevangenis in Vught. Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder al weten dat het onderzoek hiernaar geen bevestiging heeft opgeleverd, maar dat het formeel gezien nog wel loopt.