Waarschuwing voor dichte mist in grote delen van het land

Weggebruikers hebben dinsdagochtend in grote delen van het land rekening moeten houden met dichte mist.

Het midden, westen en zuiden van het land hadden te maken met mist. In Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, en Brabant en Zeeland land komt plaatselijk dichte mist voor, meldt Weerplaza. Rond 10.30 was de meeste mist verdwenen.

Rond het IJsselmeer kwam op sommige plaatsen de dichtste mist voor. Zo was het zicht bij Lelystad maandagnacht slechts 59 meter. Maar ook in Noord-Brabant kwam plaatselijk dichte mist voor. Zo was het zicht in Volkel beperkt tot 71 meter. 

Files

De weersomstandigheden hebben tot extra vroege files geleid, maar die losten vrij snel weer op.

Naast weggebruikers, ondervond ook het vliegverkeer bij Eindhoven Airport hinder van de mist. Het vliegverkeer was tot en met 9.30 uur volledig onmogelijk. Vliegtuigen moesten aan de grond blijven en vertrokken later op de ochtend met soms uren vertraging. Eén inkomende vlucht moest uitwijken naar Maastricht.

Op luchthaven Schiphol valt de mist mee. "Het is hier niet heel mistig en het vliegverkeer heeft weinig tot geen last van de mist", aldus een woordvoerder van Schiphol. 

De VID verwacht dat Nederland woensdag weer met dichte mist te maken krijgt en raadt automobilisten aan hun route tijdig te checken.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Zondag 1°C -5°C NO 5
Maandag 4°C -6°C NO 4
Dinsdag 8°C 0°C N 4
Woensdag 7°C -1°C NW 3
Donderdag 7°C 0°C ZW 3
Lees meer over:
Tip de redactie