OM eist achttien maanden tegen militair op verdenking van seksueel misbruik

Voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem is vanwege de verdenking van seksueel misbruik achttien maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen een militair van de landmacht.

Zijn advocaat Sébas Diekstra noemde het in een eerste reactie ''een bizarre eis''. Hij dringt aan op vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs tegen zijn cliënt zou zijn.

De beschuldiging komt van een vrouwelijke collega van de verdachte. Na een feestje op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, de oude luchtmachtbasis De Peel, kon de vrouw haar eigen slaapverblijf niet in en vroeg daarom of ze bij een collega mocht slapen op de kamer.

De twee belandden samen in één bed waarop de man zich aan de vrouw zou hebben vergrepen. Twee andere militairen maakten er foto's en een filmpje van. 

Ontslagen

Het ministerie van Defensie laat weten dat het slachtoffer geen aangifte deed, maar dat de commandant dat wel direct heeft gedaan. De twee andere militairen die bij de zaak zijn betrokken, zijn inmiddels ontslagen. ''Defensie tolereert dergelijk gedrag niet. Voor mensen die zoiets doen is natuurlijk geen plek bij Defensie'', aldus een woordvoerder.

Lees meer over:
Tip de redactie