Utrechtse amateurvoetballer ernstig gewond na kopstoot teamgenoot

De politie heeft zondagavond een verdachte opgepakt na een uit de hand gelopen ruzie tijdens een voetbalwedstrijd in Culemborg. Een voetballer van de Utrechtse amateurclub Nieuw Utrecht werd daar zondagmiddag door zijn teamgenoot mishandeld.

De politie meldde een verdachte te hebben opgepakt op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling.

Voetbalclub Nieuw Utrecht stelde in een verklaring dat de toestand van het slachtoffer stabiel is. Volgens voorzitter Efrail Atak kreeg de 25-jarige man tijdens een wedstrijd tussen Vriendenschaar 2 en Nieuw Utrecht 2 onenigheid met een teamgenoot omdat hij de bal niet naar hem wilde spelen. De ruzie liep uit de hand en de medespeler gaf de man een kopstoot. Het incident gebeurde tien minuten voor afloop van de wedstrijd, waarna de dader wegrende. 

De dader speelde pas twee weken bij de club, maar is inmiddels niet meer welkom. "We kennen hem dus nog niet zo goed. Dat gaat ook niet meer gebeuren, want na onderling overleg hebben we besloten dat hij bij ons nooit meer zal voetballen", meldde de voorzitter. "Als iemand de bal niet afspeelt, reageer je niet op deze manier. Hij is bij deze geroyeerd."

Het slachtoffer ligt ernstig gewond in het UMC Utrecht. De politie wil weten wat er precies is gebeurd en vraagt ooggetuigen zich te melden.

Lees meer over:
Tip de redactie