Vrouw en 13-jarige dochter aangehouden voor mishandeling agent

De politie in Helmond heeft zaterdag bekendgemaakt een vrouw en haar 13-jarige dochter te hebben aangehouden voor het mishandelen van een politieman. 

De moeder zou de agent donderdagavond in het gezicht hebben geslagen, toen hij zich bij een woning in de Hopmanstraat in Helmond meldde om informatie in te winnen over een verkeersongeluk.

De agent werd tijdens een worsteling bij zijn keel gegrepen en liep snijwonden op, toen hij met zijn arm door een ruit viel. Op de vlucht werd de gewonde agent nog een paar keer door aanwezigen geslagen.

Het incident was een vervolg op een scooterongeluk eerder op de avond, waarbij de scooterrijdster na een botsing met een auto en een fietser was doorgereden. Via het kenteken kwam de agent bij de woning terecht. Navraag leerde dat de 13-jarige dochter des huizes zonder rijbewijs op de scooter had gereden.

Onderzoek

Na de schermutseling werd de bewoonster onder verzet door assisterende agenten aangehouden. Een dag later werd ook het meisje aangehouden. Haar moeder zit nog vast voor onderzoek.

Lees meer over:
Tip de redactie