46 supporters Go Ahead Eagles opgepakt op station Zwolle

Met de aanhouding van 46 aanhangers van Go Ahead Eagles op vrijdagavond heeft de politie in Zwolle naar eigen zeggen een confrontatie tussen hooligans voorkomen.

De politie had sterke aanwijzingen dat er een confrontatie met supporters van PEC Zwolle ophanden was en was massaal uitgerukt naar het station in Zwolle. Daar kwamen de Go Ahead-supporters aan na een uitwedstrijd van hun club in Emmen.

Maar in plaats van over te stappen op de trein naar Deventer, zochten de Deventenaren de uitgang op, die was afgegrendeld door de Mobiele Eenheid (ME), hondengeleiders en politieagenten.

De ME dreef de hooligans in de klaarstaande trein naar Deventer, waar ze direct allerlei vernielingen aanrichtten. In totaal werden 46 mannen aangehouden, in de leeftijd van 17 tot 45 jaar. Het treinverkeer van en naar Zwolle lag als gevolg van het incident enige tijd stil op last van de politie.

De politie liet zaterdag aan het begin van de avond weten dat alle arrestanten zijn verhoord en daarna op vrije voeten zijn gesteld. Ze blijven nog wel verdachte.

IJsselderby

Tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles heerst een jarenlange voetbal-rivaliteit. Een wedstrijd tussen beide Overijsselse clubs wordt ook wel IJsselderby genoemd.

Voetbalclub Go Ahead Eagles zei in een verklaring ''met afschuw'' kennis te hebben genomen van de onlusten. De club komt later, als het politieonderzoek is afgerond, met een uitgebreidere reactie.

Lees meer over:
Tip de redactie