Voortvluchtig Italiaans maffialid opgepakt in Amsterdam

Een voortvluchtige Italiaan is door een speciaal rechercheteam aangehouden in Amsterdam. De Italiaanse autoriteiten zochten de 33-jarige man in verband met het lidmaatschap van de 'Ndrangheta en ook voor de handel in drugs.

Volgens de politie kreeg de Amsterdamse recherche via informatiekanalen door dat de gezochte Italiaan zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. De man werd op 7 september ingerekend, zo heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Vanuit Italië waren twee rechercheurs overgevlogen om meer informatie aan te leveren en getuige te zijn van een eventuele arrestatie. Al vrij snel werd duidelijk dat hij in een woning in de Valkenburgerstraat verbleef. Toen de voortvluchtige het huis verliet, besloot de politie hem aan te houden.

In afwachting van de beslissing van de rechtbank Amsterdam over uitlevering naar Italië, verblijft de verdachte in een huis van bewaring. Dit besluit wordt binnen negentig dagen genomen. 

De 'Ndrangheta is een van de voornaamste criminele organisaties in Italië en heeft zijn thuisbasis de zuidelijke regio Calibrië. De organisatie is ook veel in Duitsland actief.

Lees meer over:
Tip de redactie