Uitzonderlijk drukke avondspits door regenachtig weer

Door het regenachtige weer was het donderdag door het regenachtige weer al vroeg druk op de wegen en hield die drukte lang aan. Op het hoogtepunt stond er 416 kilometer snelwegfile, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). 

Volgens de VID is een herfstspits met zoveel file uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Meestal vinden dergelijke spitsen plaats in oktober of november. 

De zware spits was mede te wijten aan het regenachtige weer met zware windstoten. Rond 14.30 uur ontstonden donderdag de eerste dagelijkse files al. Dat is uitzonderlijk vroeg, aldus de VID.

De langste files stonden donderdagavond rond Utrecht en Rotterdam en in Noord-Brabant. Dat is het gebied dat de meeste regen te verwerken kreeg.

Het was donderdag overigens niet de drukste avondspits van het jaar. De woensdagavondspits voorafgaand aan het Hemelvaartsweekend eind mei was drukker: toen stond er volgens de VID op het hoogtepunt 501 kilometer snelwegfile.

A4

De A4 is bij het Brabantse Steenbergen afgesloten in zuidelijke richting. Er staat te veel water op de weg, waardoor er een ongeluk gebeurde. Dat heeft geleid tot circa vier kilometer file vanuit Rotterdam.

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:
Tip de redactie