Duizenden scholieren nog zonder boeken door problemen bij leverancier

Duizenden scholieren in het voortgezet onderwijs hebben hun schoolboeken voor dit schooljaar nog niet. Dit komt doordat leverancier Van Dijk Educatie in Kampen kampt met logistieke problemen.

De VO Raad, die overleg voert met alle leveranciers van schoolboeken, bevestigt een bericht hierover in De Stentor.

De koepelorganisatie van middelbare scholen meldt inderdaad "veel signalen van grote problemen" te hebben ontvangen. Hoeveel scholen nog niet alle boeken in huis hebben, kan de woordvoerder niet melden.

Volgens De Stentor zou het gaan om 7.500 scholieren die hun materiaal geheel of gedeeltelijk nog niet hebben. De PZC meldt dat Zeeuwse leerlingen die boeken missen, hoofdstukken uit boeken van hun klasgenootjes moeten kopiëren.

Uitzendkrachten

Van Dijk Educatie levert pakweg tweederde van alle boeken die worden gebruikt in het middelbaar onderwijs. Jaarlijks worden meer dan tien miljoen boeken verstuurd. In de maanden juli en augustus verzorgen zo’n vierduizend uitzendkrachten de pakketten voor zo’n 650.000 Nederlandse middelbare scholieren.

Woordvoerder Martin van Putten van Van Dijk stelt in De Stentor dat de problemen worden veroorzaakt door een gebrek aan uitzendkrachten. Ook zouden scholen steeds later hun bestelling doorgeven.

Van Dijk Educatie was donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de VO Raad heeft de leverancier beloofd alle bestellingen deze week in orde te maken.

Lees meer over:
Tip de redactie