Het westen van het land moet maandag rekening houden met veel neerslag. Aan zee kunnen de buien gepaard gaan met zware windstoten tot 75 kilometer per uur. Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven.

Lokaal kan meer dan 50 millimeter regen vallen. "Mede doordat er de afgelopen periode al veel neerslag gevallen is, kan het hier en daar aanleiding geven tot overlast", aldus het weerinstituut.

Vanaf het einde van de ochtend komen de zwaarste buien vanaf de Noordzee aan land. De buien kunnen tot en met dinsdagmiddag aanhouden. Op die dag neemt de wind wel wat in kracht af.

Een lagedrukgebied ten noorden van de Wadden zorgt woensdag voor een onstuimige dag met veel wind. In de ochtend zal het flink gaan regenen en hard gaan waaien. De noordelijke provincies moeten rekening houden met stevige windstoten, zo meldt Weerplaza. De weerdienst adviseert mensen om geen lossen spullen buiten te laten staan.

Volgens het KNMI is het nog te vroeg om voor woensdag een waarschuwing af te geven, maar de dienst spreekt ook van een "herfstachtige dag". 

Vanwege het verwachte herfstweer waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID) dat automobilisten rekening moeten houden met veel zware spitsen deze week. De problemen op de weg zullen naar verwachting maandagavond al ontstaan, aldus de VID.

Regenradar