De aanhoudende regen zorgde in de nacht van vrijdag op zaterdag voor veel overlast in de regio Den Haag. Straten stonden blank en de brandweer heeft veel meldingen gehad van volgelopen kelders.

Volgens een woordvoerster reden brandweerwagens "af en aan". Kazernes uit de omgeving werd gevraagd om te komen assisteren. "Op de meldkamer is het ontzettend druk. Er komen heel veel meldingen binnen'" zegt ze.

Vervoersbedrijf HTM meldde begin van de nacht dat op alle tramlijnen vertragingen zijn door het overvloedige water. Zo moest onder meer de tramtunnel onder de Grote Marktstraat worden gesloten.

De overlast was het grootst in het centrum van Den Haag, maar uit heel de regio kwam meldingen. In De Lier, Leiden en Leiderdorp stonden hele straten blank, meldde Omroep West.

Er zijn geen berichten over gewonden, aldus een woordvoerder van de brandweer. Hij kon nog niet zeggen hoe vaak politie en brandweer tot nu toe hebben moeten uitrukken. Op een aantal plekken moesten mensen uit auto's worden gered omdat die onder water waren gelopen.

Zaterdagochtend was de brandweer nog volop bezig met leegpompen van kelders en gebouwen. In sommige parkeergarages drijven auto's rond.

Code geel

Het KNMI gaf voor zaterdagochtend code geel af voor de westelijke provincies. Tot zeker 9.00 uur kon de regenval voor problemen op de weg zorgen.

Vrijdag zorgde het herfstweer al voor de zwaarste 'vrijdagfile' van het jaar. In totaal stond er op de Nederlandse wegen meer dan 500 kilometer file.