De 16-jarige verdachte in het onderzoek naar de dood van Savannah uit Bunschoten blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald tijdens een besloten zitting.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongen uit Den Bosch van moord. De eerstvolgende regiezitting is op 24 november.

Tijdens de pro formazitting is gesproken over de voortgang van het onderzoek en de onderzoekswensen van de verdediging. "Deze onderzoekswensen worden in overleg met het OM uitgevoerd", aldus de rechtbank. Dit onderzoek zal in de komende periode worden uitgevoerd.

De jongen werd in eerste instantie verdacht van doodslag, maar de verdenking werd verzwaard na onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte.

De jongen zal in eerste instantie volgens het jeugdstrafrecht worden berecht, maar de kinderrechter kan besluiten alsnog het strafrecht voor volwassenen toe te passen. De zaak vindt plaats achter gesloten deuren.

Bunschoten

Het lichaam van de 14-jarige Savannah werd op 4 juni gevonden op een industrieterrein bij Bunschoten. Ze was enkele dagen daarvoor als vermist opgegeven. Een dag daarna werd de verdachte aangehouden.