De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Klaas Otto is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant uitgesteld. Op 13 september is nu een regiezitting gepland.
 

Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank naar aanleiding van berichtgeving in BN DeStem.

De rechtbank laat weten dat het besluit het gevolg is van de stand van zaken in het onderzoek. Verdere details kon de woordvoerder niet geven. Op 13 september wordt er eveneens beslist of de dagen erna nodig zijn als zittingsdagen. 14 en 15 september waren wel gereserveerd als zittingsdagen voor de inhoudelijke behandeling.

Tapgesprekken

De advocaat van Otto, Louis de Leon laat aan BN DeStem weten dat het uitstel het gevolg is van het op het laatste moment nog beschikbaar stellen van tapgesprekken. Het gaat om afgeluisterde gesprekken die Otto vanuit de gevangenis heeft gevoerd. Hij wil diet terug kunnen luisteren als voorbereiding op zijn verdediging.

"Er zitten explosieve tapes bij. De rechtbank begrijpt dat het volstrekt onmogelijk is dat mijn cliënt en ik al die gesprekken nog kunnen afluisteren voor volgende week woensdag. Er zijn tapgesprekken bij van meer dan een half uur", aldus De Leon tegen de krant.

Het Openbaar Ministerie betreurt het besluit en is naar eigen zeggen klaar voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.