Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep opnieuw celstraffen van 21, 19, 15 en 13 jaar voor de moord op Yvon Pfaff uit Sint-Michielsgestel in 2014. Er zijn vijf verdachten in beeld.

Het lichaam van Pfaff werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in de Noord-Brabantse plaats. 

De verdachten tegen wie de hoogste straffen zijn geëist worden door justitie gezien als de schutter en de opdrachtgever. Een vrouwelijke verdachte, de echtgenote van de schutter, zou Pfaff naar een vakantiehuisje hebben gelokt waar hij vervolgens werd omgebracht. Twee andere mannen wordt onder meer brandstichting aangerekend.

Undercover

De politie kwam de verdachten destijds op het spoor door de inzet van undercoveragenten. Zij deden zich voor als Italiaanse maffialeden die contact zochten met de verdachten. De hoofdverdachte werd door Italië aan Nederland uitgeleverd. Het precieze motief voor de moord is niet duidelijk, vermoedelijk hadden de verdachten en Pfaff ruzie over geld.

De rechtbank veroordeelde de hoofdverdachten dit jaar en vorig jaar tot celstraffen van 21 en 19 jaar, conform de eis van het Openbaar Ministerie. De celstraf voor de opdrachtgever van de moord viel zelfs twee jaar hoger uit dan justitie eiste, namelijk 21 jaar. De veroordeelden tekenden beroep aan tegen hun straf. Het gerechtshof in Den Bosch doet vermoedelijk over twee weken uitspraak.