Voormalig treitervlogger Ismail Ilgün heeft zijn excuses aangeboden. In een filmpje op YouTube zegt hij: ''Ik ben voortaan niet meer de treitervlogger. Sorry als ik jullie heb bang gemaakt, mensen, sorry. Het spijt me heel erg dat ik zo'n enge jongen ben.''

Ilgün heeft onder meer excuses voor raadslid Juliëtte Rot, die zich door hem bedreigd voelde. ''Ik was gewoon een beetje boos en overladen met emotie'', zegt hij, en voegt toe: ''Ik had haar niet zo moeten benaderen.''

Het Openbaar Ministerie had vorige maand bepaald dat Ilgün niet zou worden vervolgd, maar dat hij wel in een vlog zijn excuses moest aanbieden.

De Zaandammer kwam vorig jaar zomer in het nieuws met zijn vlogs over de wijk Poelenburg. Hij beledigde mensen in zijn filmpjes en viel samen met zijn vrienden mensen lastig bij het winkelcentrum waar ze rondhingen.

Ismail Ilgun - Excuusvlog
210
Ismail Ilgun - Excuusvlog

Het OM verweet hem onder meer opruiing, belediging van het openbaar gezag en het opzettelijk aantasten van de eer of goede naam van anderen. Ilgün werd vorig jaar september opgepakt en heeft toen een aantal dagen vastgezeten.

Ilgün moest van justitie ook excuusgesprekken voeren. ''Als de vlogger aan al deze voorwaarden heeft voldaan voor september 2017, wordt de zaak tegen hem gesloten", aldus het OM vorige maand.

In de auto met 'treitervlogger' Ismail Ilgün: Ik ben nog maagd
353
In de auto met 'treitervlogger' Ismail Ilgün: Ik ben nog maagd