De hele drukke avondspits die woensdag door hevige regenval verwacht werd blijft voorlopig uit. In het hele land staat rond 17.30 uur 180 kilometer file, wat iets drukker is dan normaal. Om 18.30  uur is het al afgezwakt naar 60 kilometer.

Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland vanwege de regen. Dit betekent dat weggebruikers alert moeten zijn op gevaarlijke situaties. 

Veel problemen die zich in de ochtendspits voordeden, zijn inmiddels opgelost. Het verkeersinfarct rond de stad Utrecht, het gevolg van een ongeval met een vrachtwagen op een verbindingsweg tussen de A2 en de A12, is verdwenen.

Op de A7 bij Medemblik ondervond het verkeer tot ongeveer 17.00 uur nog hinder van een ongeval eerder op de dag. 

Ringweg A10

Op de A10 rond Amsterdam zijn wel veel problemen. Een deel van de westelijke rondweg is afgesloten vanwege werkzaamheden. Op de weg staat rond 17.00 uur 21 kilometer file. 

Daarnaast is de linkerrijstrook van de A10 dicht door een ongeluk. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren.

In de ochtendspits stond er op de Nederlandse wegen ruim 200 kilometer file, vijf keer meer dan normaal op woensdagen in augustus het geval is.

50 Millimeter

Een groot regenfront veroorzaakt bijna twee dagen lang heel veel neerslag in grote delen van Nederland. Lokaal kan binnen een etmaal 50 millimeter regen vallen, wat gelijk staat aan de halve maandsom die normaal valt in augustus.

De code geel loopt donderdag voor de ochtendspits af. De kans lijkt klein dat het verkeer dan nogmaals last gaat hebben van de regen.