​Rond Utrecht is een verkeersinfarct ontstaan door een combinatie van slecht weer en een geschaarde vrachtwagen op de A12. Zowel Rijkswaterstaat als de Verkeers Informatiedienst (VID) adviseren de wegen rond de domstad te mijden.

Op de verbindingsweg tussen de A2 en de A12 bij het knooppunt Oudenrijn is een vrachtwagen tussen twee palen van een viaduct doorgeschoten. De weg is afgesloten. Dit leidde onder meer tot een kijkersfile op de A12 en een grote opstopping op de A2.

De problemen rond Utrecht gaan nog zeker tot het middaguur duren, voorspelt de VID. Volgens de ANWB is geen doorkomen aan.

In de avondspits worden er ook veel problemen rond Amsterdam verwacht. Een deel van de rondweg A10 is afgesloten voor herstelwerkzaamheden.

Veel hinder

Het is in heel Nederland rommelig op de snelwegen door de regen. Rond 9.00 uur stond er zo'n 200 kilometer file. Dat is zeker vijf keer zo veel file als er normaal op een woensdag in deze periode staat. 

Vooral op de A4, de A2 en de A7 ondervond het verkeer veel hinder door kleine ongelukken.

Door een ongeluk op de weg richting Eindhoven bij Echt was deze weg tijdens de hele ochtendspits afgesloten. Verkeer moet via de af- en oprit worden omgeleid. 

[[twitter:tweet_url: https://twitter.com/ANWBverkeer/status/902786284233555969]]

Code geel

Het KNMI geeft code geel afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Een groot regenfront veroorzaakt bijna twee dagen lang heel veel neerslag in grote delen van Nederland. Lokaal kan binnen een etmaal 50 millimeter regen vallen, wat gelijk staat aan de halve maandsom die normaal valt in augustus.

De regen zal woensdag vooral het noordwesten van het land treffen. Het zuiden en zuidoosten van Nederland krijgen pas woensdag aan het eind van de dag te maken met regen.