Justitie beschuldigt de 16-jarige verdachte die vastzit voor de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, van moord. De jongen werd eerder nog het minder zware doodslag ten laste gelegd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aanklacht gewijzigd in aanloop naar de eerste rechtszitting in de zaak op 8 september.

De wijziging houdt in dat het OM er nu vanuit gaat, dat de jongen Savannah volgens een van te voren beraamd plan om het leven heeft gebracht. Volgens het OM heeft onder meer een onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte geleid tot de zwaardere beschuldiging.

De jongen zal in eerste instantie volgens het jeugdstrafrecht worden berecht, maar de kinderrechter kan besluiten alsnog het strafrecht voor volwassenen toe te passen. De zaak vindt plaats achter gesloten deuren.

Het lichaam van de 14-jarige Savannah werd op 4 juni gevonden op een industrieterrein bij Bunschoten. Ze was enkele dagen daarvoor als vermist opgegeven. Een dag daarna werd de verdachte aangehouden. Hij zit momenteel nog in voorarrest. 

Aanwezigen laten ballonnen op tijdens begrafenis Savannah
53
Aanwezigen laten ballonnen op tijdens begrafenis Savannah