De man die 17 augustus ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen heeft tijdens zijn onttrekking twee gewapende overvallen gepleegd, laat het Landelijk Parket weten. De 50-jarige Rotterdammer werd maandag aangehouden.
 

De man heeft op donderdag 24 en zondag 27 augustus, middels bedreiging met een mes, een winkel in Veenendaal en een winkel in Hoogvliet overvallen. Hierbij is niemand gewond geraakt. De buit bedroeg een paar honderd euro. 

De Rotterdammer werd aangehouden in stadsdeel Hoogvliet door de politie en FASTNL, een speciale eenheid die zich richt op het opsporen en aanhouden van voortvluchtigen. Hij werd herkend door de politie toen hij met zijn fiets door Hoogvliet liep. De man had een mes bij zich, dat verstopt zat tussen de spaken van zijn fiets.

Onttrekken

De uit de Pompekliniek ontsnapte man was in 2011 tot zes jaar cel en tbs veroordeeld voor een reeks overvallen op textiel- en drogisterijzaken in 2009 in onder meer Burgum, Wolvega en Ommen.

In januari 2016 wist de tbs'er zich ook al te ontrekken aan de kliniek en ook toen pleegde hij een diefstal met geweld. Hij is hier inmiddels voor veroordeeld.

Hoe hij heeft kunnnen ontsnappen is nog niet duidelijk. Hij werd niet beschouwd als vuurwapengevaarlijk.