Een 23-jarige man uit Helmond is dinsdag aangehouden op verdenking van het afknippen van een deel van het haar van een jonge vrouw in de trein van Eindhoven naar Venlo. De man is al drie keer eerder aangehouden voor het afknippen van haar of een poging daartoe.

Het incident in de trein naar Venlo vond plaats op 12 augustus. De vrouw ontdekte op een gegeven moment dat een deel van haar haren was afgeknipt. 

De politie startte een onderzoek en op basis van getuigenverklaringen kon de man worden aangehouden. De politie bevestigt desgevraagd dat de man al eerder is aangehouden voor het afknippen van haren van een vrouw en pogingen daartoe.

Eindhoven

Het eerste incident stamt uit juni 2015. De man werd aangehouden in een winkel aan de Demer in Einhoven toen hij probeerde bij verschillende jonge vrouwen de haren af te knippen. In maart 2016 werd de man aangehouden nadat hij op de Helmondse kermis wederom bij een jonge vrouw een deel van haar haren probeerde af te knippen.

In februari van dit jaar werd er bij een vrouw op het station in Eindhoven, terwijl ze op een bankje zat, een deel van haar haren afgeknipt. Ze deed aangifte en op basis van camerabeelden werd dezelfde man uit Helmond aangehouden.

In het politieonderzoek naar het laatste incident bleek dat er op 10 december 2016 ook al bij een vrouw op het station in Eindhoven een deel van haar haren werd afgeknipt. De man wordt ook hiervan verdacht. 

De politie liet in februari weten dat de man professionele hulp ontvangt voor zijn problematiek.