De eerste landelijke officiele zomerse dag in vijf weken zorgt woensdagmiddag voor drukte op de wegen richting de kust. Volgens de ANWB zijn vooral in Zeeland wegen "compleet vastgelopen". 

Op de A58 richting Vlissingen staat rond 11.00 uur dertig kilometer file. De file begint al bij Roosendaal. Rond 14.00 uur staat er nog negentien kilometer file. 

Ook op de N-wegen naar Zeeuwse en Noord-Hollandse badplaatsen is het druk. Zo staat het verkeer op de N513 naar Egmond en Castricum aan Zee ruim een half uur vast, op de N201 van Hoofddorp naar Zandvoort ruim een kwartier en van Haarlem naar Zandvoort bijna een half uur.

Ook dagjesmensen op de Afsluitdijk hebben het zwaar. Van Zurich richting Hoorn staat het over een lengte van 6 kilometer vast. De vertraging loopt op tot meer dan een uur.

Het warme weer zorgt tevens voor files richting de Waddeneilanden. Volgens de ANWB staat bij Holwerd, voor de boot richting Ameland een file van "een paar kilometer". 

Ongelukken

Naast het strandverkeer zijn ook ongelukken de oorzaak van het vastlopende verkeer. Door een ongeluk richting Amsterdam op de A1 zijn drie rijstroken dicht tussen Bunschoten en Hilversum-Noord. Dat levert meer dan een uur vertraging op. 

Bekijk de actuele verkeersinformatie