De 49-jarige Brian H. is vrijdag in hoger beroep opnieuw vrijgesproken voor de dood van zijn vijf weken oude zoon Jayden in 2012. 

Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.

Tegen H. was drie jaar cel geëist voor doodslag. De man uit Den Haag werd vorig jaar door de rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie (OM) ging in beroep. Volgens het OM heeft H. het kind zo hard geschud dat het daaraan overleed.

Jayden overleed op 22 januari 2012 in het ziekenhuis. Hij was de dag daarvoor met spoed binnengebracht nadat hij slap was geworden en niet meer ademde. Hij bleek onder meer letsel aan zijn schedel en hersenen te hebben. H. had zijn zoon kort daarvoor gevoed, de luier verschoond en aangekleed.

H. heeft altijd ontkend dat hij zijn kind heeft mishandeld. Ook de moeder van Jayden, met wie H. nog altijd getrouwd is en inmiddels een tweede zoon heeft, staat achter die uitspraken. Na afloop van de uitspraak vielen ze elkaar huilend in de armen.

Het OM kan nog tegen deze vrijspraak beroep aantekenen. Als het OM in cassatie wil, moet dat binnen twee weken gebeuren.