De politie heeft dinsdag twee mannen uit Den Haag en Rijswijk aangehouden die bedrijven voor miljoenen euro's zouden hebben opgelicht, dat is donderdag bekendgemaakt.

De 36-jarige Hagenaar en de 42-jarige Rijswijker zouden voor kapitalen aan goederen hebben besteld bij voornamelijk computerbedrijven door het hele land.

Ze deden de bestellingen uit naam van gerenommeerde bedrijven en betaalden uiteindelijk niet voor de geleverde waren. De politie kwam het duo op het spoor na een tip van een bedrijf dat door de twee was benaderd.

De onderneming vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. Vervolgens werd in juni een onderzoek gestart waardoor beide verdachten eerder deze week aangehouden konden worden. Daarbij zijn laptops, telefoons en een groot bedrag aan contanten in beslag genomen.

Volgens de politie is er met de aanhoudingen voorkomen dat "een tweetal bedrijven voor ongeveer 25 miljoen euro zou worden opgelicht". De totale schade van eerdere oplichtingen van het duo wordt geraamd op ongeveer 2,5 miljoen euro.