Het treinverkeer over de Moerdijkbrug, de belangrijke noord-zuidverbinding over het Hollandsch Diep, is zaterdagavond opengesteld voor al het treinverkeer. Dat raakte zaterdagmiddag ernstig ontregeld door een seinstoring.

Een woordvoerder van ProRail zei dat er zaterdag bij de aansluiting van de bekabeling een storing was opgetreden in de elektronica. De woordvoerder stelde dat het om "een soort kinderziekte'' gaat. De storing is helemaal verholpen, zei een woordvoerder van ProRail.

Door de storing reden zaterdagmiddag minder treinen op de trajecten tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. Reizigers tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal moesten rekening houden met een langere reistijd. De NS zette stopbussen in.

Het probleem in de Moerdijkbrug onstond zaterdagochtend vroeg, juist nadat het treinverkeer na een lange periode weer moest worden hervat. Door werkzaamheden lag al het treinverkeer over de brug drie weken stil, omdat de spoorconstructie van de ruim zestig jaar oude spoorbrug moest worden vernieuwd. 

Bij de werkzaamheden zijn onder meer oude spoorstaven vervangen. De nieuwe spoorstaven zijn langer dan de oude. Hierdoor zijn er minder verbindingspunten en dus minder zwakke schakels die de kans op storingen kunnen vergroten. 

De Moerdijkbrug geldt als een belangrijke verbinding in het Nederlandse spoornetwerk.