Bij een ruzie in de Groningse plaats Beerta zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt. Volgens de politie zou er zijn geschoten bij een ruzie tussen meerdere personen aan de Torenstraat. In totaal zijn vijf personen aangehouden.

De politie denkt dat de oorzaak van het incident in de relationele sfeer ligt. Verdachten en slachtoffers zijn mogelijk bekenden van elkaar. Een aantal mensen is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn aanspreekbaar.

In eerste instantie hield de politie drie personen aan, twee van die drie zijn naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

Na aanwijzingen dat sommige mogelijk betrokkenen op de vlucht waren geslagen met een auto, ging de politie in de achtervolging. Niet veel later konden agenten twee personen oppakken. De politie Groningen meldde dat er verder geen verdachten meer op de vlucht zijn.

Ziekenhuis

Er is niet bekendgemaakt hoeveel mensen gewond zijn geraakt. Alle slachtoffers, waaronder dus de twee gewonde verdachten, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt de toedracht van het incident en hoopt in de loop van de donderdagochtend met meer informatie te komen.