Bram Moszkowicz overweegt een verzoek in te dienen om terug te keren in de advocatuur en zo weer aan het werk te kunnen als advocaat.

Dat laat de oud-advocaat maandagavond weten aan EenVandaag.

Moszkowicz werd in 2013 uit het ambt gezet omdat hij volgens het Hof van Discipline het vertrouwen van zijn cliënten zou beschamen en grote bedragen contant geld heeft aangenomen zonder dat te melden.

Het Hof van Discipline heeft hem destijds levenslang uit het ambt gezet, maar in theorie kan Moszkowicz een tweede kans krijgen als hij een verzoek daarvoor indient bij de Raad van Toezicht.

"Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in", aldus Moszkowicz.

Dinsdag begint de oud-advocaat als juridisch adviseur bij het advocatenkantoor van zijn vriendin Nienke Hoogervorst. Moszkowicz was na 2013 korte tijd lijsttrekker van de politieke partij VNL. Hij was ook enkele keren te zien als misdaaddeskundige in RTL Boulevard.