De snelweg A2 in de richting van Amsterdam blijft ''tot nader order'' gesloten tussen knooppunten Holendrecht en Amstel. 

Rijkswaterstaat (RWS) meldt donderdagmiddag nog bezig te zijn met het onderzoek naar de maatregelen die genomen moeten worden. RWS kan nog geen nieuwe prognose geven over het tijdstip dat de weg weer opengaat.

''Het asfalt moet over een lengte van 80 meter en over vier rijstroken breed weggefreesd worden, daarna wordt bekeken welke vervolgstappen er genomen moeten worden'', zei een woordvoerder donderdag. Pas na het frezen kan RWS mogelijk voorspellen hoelang het ongemak nog gaat duren.

Rijkswaterstaat druk bezig met weghalen water van A2
26
Rijkswaterstaat druk bezig met weghalen water van A2

Reparatie

De afsluiting was woensdag en donderdag nodig voor reparatie- en onderzoekswerkzaamheden aan de weg die langer duren dan aanvankelijk gedacht. RWS dacht woensdag dat het werk donderdagochtend na de spits klaar zou zijn. In de spits donderdagochtend stond er op het drukste moment op de A2 een file van 6 kilometer.

Door de aanleg van een warmtetransportleiding ontstonden woensdagochtend kleine scheuren in het asfalt, waarna vloeistof omhoog borrelde. De schade ontstond volgens RWS tijdens boorwerkzaamheden. Het verkeer kwam daarop terecht in een waterballet. Er kwam zogeheten boorspoeling op het wegdek. Dit is een mengsel van onder meer zand, water en cement.

Het verkeer dat richting de Ring A10-Zuid rijdt moet de borden 'Schiphol’ (A9, A10) volgen. Verkeer richting Ring Oost wordt geadviseerd richting 'Amersfoort’ (A9, A1, A10) aan te houden.

Bekijk de actuele situatie op de weg