De politie heeft 20 juli een man aangehouden die wordt verdacht van brandstichting in een studentenflat in Diemen waarbij een 27-jarige man om het leven is gekomen. Vier anderen raakten gewond. Een van hen verkeert in kritieke toestand.

Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Het gaat om een 24-jarige man die een dag na de brand kon worden aangehouden. De rechter-commissaris heeft dinsdagmiddag besloten dat de verdachte veertien dagen langer vast blijft zitten.

Het OM zegt dat de man op dit moment alleen nog wordt verdacht van brandstichting. Het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk of de overleden man omgekomen is als gevolg van de brand. 

De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. 

Brandweer

De brand brak 19 juli uit in een flat aan de Rode Kruislaan. Locoburgemeester Lex Scholten van Diemen kondigde kort na de brand aan ook een onderzoek te starten naar het optreden van de brandweer.

Dit vanwege de vondst van de dode en zwaargewonde na de brand. Het vermoeden bestaat dat de brandweer de woningen in de studentenflat niet of onvoldoende heeft gecontroleerd.

De bewoners van de studentenflat konden afgelopen zaterdag weer naar huis. In het gebouw vinden nog wel herstelwerkzaamheden plaats.

Dode en gewonden bij brand in flat Diemen
40
Dode en gewonden bij brand in flat Diemen