Op een industrieterrein in Deventer heeft vrijdagavond en in de loop van de nacht een enorme brand gewoed. De zwarte rookwolken waren tientallen meters hoog en tot in de wijde omgeving te zien.

Niemand raakte gewond. Wel zijn twee agenten ter plaatse nagekeken voor het inademen van rook.

Om 01.30 meldt de Veiligheidsregio dat het sein brand meester is gegeven.

De brand woedde in een garagebedrijf en in een bedrijf dat handelt in telecomaccessoires op het industrieterrein aan de Herfordstraat. Het gebouw is ernstig beschadigd. 

Omstanders zeggen tegen RTV Oost dat er bij de brand ook een harde knal te horen was. Er zouden meerdere explosies zijn gehoord. De brandweer kon niet vertellen waardoor die zijn veroorzaakt. 

Rookontwikkeling

Het bedrijventerrein ligt vlakbij de snelweg A1. De vele rookontwikkeling trekt richting die snelweg. Volgens de brandweer is dit niet ongunstig. Omdat het dan niet boven de stad blijft hangen. 

Rond middernacht was de rook al aanzienlijk minder, zegt een woordvoerder. Naast de rook zijn er geen concentraties van andere schadelijke stoffen gemeten.

De veiligheidsregio adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie zo min mogelijk te gebruiken. 

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.