De 41-jarige partner van de zwangere vrouw (34) die maandag in Lopik werd doodgestoken, geeft toe schuldig te zijn aan de daad. Bij de steekpartij kwamen zowel de vrouw als hun ongeboren kind om het leven.

Dit bevestigt zijn advocaat Christiaan Vingerling aan NU.nl donderdag.

Verdachte Teunis Z. heeft tijdens het eerste verhoor een bekentenis afgelegd, aldus Vingerling. Het neersteken van de vrouw zou een impulsactie zijn geweest, nadat zij liet weten bij haar partner weg te willen gaan. De advocaat zegt dat de man spijt toont voor zijn daad.

Volgens Vingerling heeft Z. na zijn misdaad zich geprobeerd van het leven te beroven. Hij is geopereerd aan verwondingen die hij daarbij heeft opgelopen. Hij verkeert buiten levensgevaar. Met zijn geestelijke gezondheid is het volgens Vingerling wel slecht gesteld.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Z. van tweevoudige moord of doodslag. Dit betekent dat hij ook verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van het ongeboren kind. Vingerling zegt dat er geen sprake is van moord. "Het was geen geplande actie", benadrukt hij.

Steekpartij

De zwangere vrouw werd maandagavond doodgestoken in hun huis aan de Lekdijk-Oost in Lopik. Direct na het incident werd de partner van de vrouw aangemerkt als verdachte. Een arrestatieteam viel de woning binnen, maar toen was de man al gevlucht.

Z. is na de steekpartij vermoedelijk met de auto weggereden. Dinsdag werd de man na een intensieve zoektocht opgepakt bij een bosgebied langs de snelweg A12 niet ver van het kasteel Huis te Linschoten.