Het onderzoek in een sloot in Bunschoten waar Savannah dood werd aangetroffen heeft niets opgeleverd. Het Openbaar Ministerie zocht naar de telefoon en portemonnee van het 14-jarige meisje.

Dat bevestigt een woordvoerder van het OM aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving door het AD donderdag. Het groen langs de sloot is gesnoeid, maar ook daar werd niets van belang aangetroffen. 

De afgelopen dagen werd de sloot drooggelegd. Woensdag werd de zoektocht beëindigd. Eerder werd er ook al door duikers gezocht op de locatie waar het meisje op 4 juni werd aangetroffen.

Zowel de telefoon als de portemonnee zouden volgens de politie veel waarde kunnen hebben in het onderzoek. Het is van groot belang dat deze gevonden worden.

Het OM en de politie roept iedereen die informatie heeft over de vermiste spullen op zich te melden. Het gaat om een zwartleren portemonnee met een goudkleurige rits met een eveneens goudkleurig label. Het type telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6, mogelijk met een zwarte hoes en gouden rand.

Op 5 juni werd een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden op verdenking van doodslag. Hij is momenteel de enige verdachte in de zaak, laat het OM weten. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft donderdag beslist dat de jongen zestig dagen langer vast blijft zitten. Er zijn voldoende verdenkingen om hem langer vast te houden.

Zwijgrecht

Uit onderzoek van RTL Nieuws zou blijken dat bij de verdachte onder meer het bankpasje en een ID-kaart van Savannah zijn aangetroffen.

De jongen heeft wel verklaringen afgelegd maar beroept zich deels op zijn zwijgrecht. Volgens de advocaat staat nog niet vast dat haar cliënt betrokken is bij de dood van Savannah.